Co to jest liofilizacja i jakie są zalety żywności liofilizowanej?

Data artykułu: 2014-06-06
Liofilizatów marki Trek'n Eat używała Monika Witkowska podczas wchodzenia na Mount Everest oraz Aleksander Doba w trakcie drugiej transatlantyckiej wyprawy kajakowej. Ale wiele osób nadal nie wie, czym są liofilizaty i jakie mają właściwości. Pora to wyjaśnić! Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu....

czytaj więcej:
http://www.portalgorski.pl/nowosci/204-ceneria/3156-co-to-jest-liofilizacja-i-jakie-sa-zalety-zywnosci-liofilizowanej

Numery alarmowe
Ratunek w górach - numery alarmowe TOPR i GOPR
Pogoda w górach
Kamery internetowe
Schronisko PTTK na Hali Rysiance
Schronisko PTTK na Hali Rysiance
Ostatnio dodane schroniska
Asport
Jeśli znasz jakieś inne schronisko, którego nie ma na naszym portalu to podziel się wiedzą.